Često pričamo o zdravlju žena i održavanju intimne higijene

DA, DONJI VEŠ JE BITAN!

Često pričamo o zdravlju žena i održavanju intimne higijene: koji su to preparati najbolji, kako ih pravilno koristiti i savjetovati žene o bitnosti intimne higijene. Pričali smo o proizvodima za ravnotežu vaginalne mikrobiote, kako spriječiti pojavu vaginalne infekcije, te kolika je važnost imuno-probiotika. No, da li je neophodno, pored pravilne njege intimne zone, koristiti i odgovarajuće donje rublje? Vjerovali ili ne, itekako je od velike važnosti!
U današnje vrijeme kupovina odjeće je svima dostupna, na raspolaganju imamo veliki izbor materijala, ali uvijek za sebe biramo odjeću koja nam je udobna i prijatna za nositi. Međutim, postavlja se pitanje, koliko obraćamo pažnju na odabir kvalitetnog donjeg rublja?
Opšte je poznato da žene vole da donji veš prije svega izgleda privlačno, lijepo, da im ulijeva samopouzdanje dok zadivljeno posmatraju svoje tijelo, ali da li razmišljamo kakav materijal biramo i koliko može biti pogrešan odabir donjeg rublja štetan po zdravlje žena?
Jako je bitno da izaberete donji veš od prirodnih materijala koji prijaju koži i intimnoj regiji, kako ne bi izazvali tegobe i neprijatnosti poput poremećaja prirodne mikrobiote. Prirodni materijali su najbolji za izradu veša koji neće škoditi vašem zdravlju. Najbolje je da je to pamučni veš, jer je pamuk najnježniji materijal kada je u pitanju naša koža, prozračan je i ima moć upijanja. Stoga, ako nosite pamučni veš, daleko je manja mogućnost nastanka i širenja vaginalnih infekcija.
S druge strane, ako birate donji veš od sintetičkih materijala koji ne dozvoljavaju koži da diše, isti zadržavaju toplotu i vlagu u intimnoj regiji, a na taj način stvaraju pogodnu sredinu za razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija – poput kandide.
Zatim, mijenjajte donje rublje redovno, najmanje jednom dnevno, a ukoliko imate potrebu, poželjno je i više puta. Također, jako je bitno da veš ne perete agresivnim deterdžentima i ne zaboravite da ga poslije pranja dobro osušite i ispeglate jer semovim procesom ubija najveći dio bakterija i virusa.
S obzirom da je donji veš u direktnom kontaktu sa najdelikatnijim dijelom našeg tijela, nemojte štediti pri kupovini kvalitetnog, dobrog donjeg rublja! Izaberite za sebe komad donjeg rublja koji će učiniti da se prije svega osjećate udobno, zanosno i zavodljivo a u isto vrijeme mislite i na svoje zdravlje!
Svakako ne zaboravite da se uz vas uvijek nađu BIOTA intima® gel na bazi hijalurona ili Biota intima® maramice. Jer mi smo tu radi vašeg zdravlja!