INTIMNA NJEGA UZ BIOTA INTIMA MARAMICE

Intimna njega kod žena je od izuzetne važnosti za svaku žene, ne samo ih higijenskih razloga, već kako bi izbjegla neugodne zdravstvene probleme koji mogu nastati uslijed neadekvatne intimne njege.
Obično u razgovoru sa drugaricama, žene pričaju na razne teme ali zasigurno izbjegavaju jednu koja je možda i najbitnija, kako održavati higijenu intimnog područja!
Higijena tijela koja podrazumijeva njegu svakog dijela tijela je od iznimne važnosti za svakog čovjeka. Higijena intimnog područja treba da ima posebnu važnost u svakodnevnim navikama posebno kod žena, jer su žene osjetljivije i podložnije infekcijama i zbog toga, pravilna higijena intimnog područja važna je za očuvanje mikrobiološkog balansa i vaginalnog zdravlja.
Ukoliko nemate adekvatnu tečnost za intimnu higijenu, najbolje je onda to učiniti običnom čistom vodom. Upotrebnom jakih sapuna i šampona, štetite ravnoteži vaginalne flore.
Uobičajeno jutarnje i večernje tuširanje preporučuje se s preparatima koji su namijenjeni za intimno područje uz odgovarajuću pH vrijednost od 3,8 do 4,5. Korištenjem gelova za tuširanje, šampona čija je pH vrijednost veća, narušava se prirodna vaginalna flora čime se stvara pogodno tlo za razmnožavanje bakterija i gljivica.
Duga putovanja, boravak na poslu, korištenje javnih toaleta sada je pojednostavljeno uz Biota intima maramice iz palete Biota intima proizvoda koje su namijenjene održavanju higijene intimne regije žene na svakom mjestu i u svako vrijeme.
Biota intima maramice namijenjene su svima, kako ženama svih uzrasta tako i muškarcima, zahvaljujući potpuno prirodnom i ljekovitom sastavu koji blagotvorno djeluje na kožu i sluzokožu.
Također, jako je bitno što su maramice eko-friendly, 100% biorazgradive i mogu se baciti u toalet.
Biota intima maramice održavaju optimalnu pH vrijednost i njeguju sluzokožu, efikasno čiste intimnu regiju, doprinose osjećaju svježine, čistoće i održavaju zdravu vaginalnu floru te su izuzetno prijatnog mirisa.
Mliječna kiselina i ekstrakt nevena, zelenog čaja i aloje kao glavni sastojci Biota intima maramica, hidriraju i njeguju kožu te štite sluzokožu od iritacija i sprečavaju pojavu infekcija.
Briga o intimnoj regiji je moguća bilo gdje i bilo kada samo uz Biota intima maramice.