KAKO RIJEŠITI PROBLEM SUHOĆE VAGINE UZ IMUNO-PROBIOTIK BIOTA INTIMA

KAKO RIJEŠITI PROBLEM SUHOĆE VAGINE UZ IMUNO-PROBIOTIK BIOTA INTIMA

Pored svih problema s kojim se susreću žene od kad je svijeta i vijeka, vrlo malo se govori o jednom jako naugodnom, ali u isto vrijeme i bitnim za intimno zdravlje žene. Dakle danas govorimo o suhoći vagine i problemu koje ova neugodnost donosi.


Suhoća vagine predstavlja za žene ozbiljan problem koji može biti rezultat povećane osjetljivosti na gljivice i bakterijske infekcije, bol i nadražaj prilikom spolnih aktivnosti, blago krvarenje nakon odnosa te izazvati mnoge druge probleme. Smanjenje vaginalne tekućine obično je rezultat pada estrogena do kojeg dolazi u toku menopauze.


Međutim, menopauza nije jedini razlog za pad estrogena, mnogo ih je, a neki od njih su: porođaj, uklanjanje jajnika, poremećaj imuniteta, pretjerano ispiranje vagine i sl.


Često se postavlja pitanje vezano za liječenje i prevenciju suhoće vagine. Dakle, problem suhoće vagine može se kratkoročno liječiti korištenjem vaginalnog ovlaživača ili lubrikanta.

Naglašavamo, ovo je kratkoročno rješenje koje na duže staze može ali i ne mora imati efekta. S toga je jako bitno pronaći najkvalitetnije proizvode koji će ovaj problem riješiti.


Kada je riječ o problemu suhoće vagine koja se javlja u menopauzi, to je jedna od prirodnih faza svake žene, te zdrav način života i uravnotežena prehrana mogu pomoći kod izbjegavanja naglih hormonalnih promjena koji mogu biti uzročnik suhe vagine.


Suhoća vagine predstavlja u većini slučajeva tabu temu, gdje mnoge žene sa ovim problemom zbog neugodnosti izbjegavaju potražiti liječničku pomoć i savjete.
Nema potrebe za takvim razmišljanjem!


Suhoća vagine je problem sa kojim se susreće veliki broj žena i samo adekvatna njega ovaj problem može riješiti.


Kada pričamo o njezi vaginalne regije idealno rješenje za problem suhoće vagine je Biota intima-krema i Biota intima-gel za intimnu njegu.


Biota intima u obliku kreme odlično hidrira vaginalnu sluznicu, ublažava neprijatan osjećaj suhoće te sadrži blagu, hiperalergenu formulu.


Osim imuno-probiotika, Biota intima kreme, preporučujemo Biota intima-gel za intimnu njegu koji na osnovu svojih sastojaka nježno čisti intimnu regiju, održava vaginalnu mikrobiotu u ravnoteži i sadrži optimalnu pH vrijednost.


Redovnim korištenjem Biota intima kreme i gela za intimnu njegu pomoći će vam u održavanju prirodne kiselosti (pH) vagine i učinit ćete da vaša vaginalna regija uvijek bude dovoljno vlažna i samim tim problem suhoće vagine će nestati.


Imuno-probiotik kao glavni sastojak Biota intima kreme i gela za intimnu njegu sprječava vaginalne infekcije, infekcije mokraćnih kanala, pojačava imunološki sistem i štiti cjelokupni ženski organizam.
Djelujte preventivno, brinite o vaginalnoj regiji na pravilan način uz imuno-probiotik Biota intima kremu i gel za intimnu njegu!